Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A chia mag

A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Saliva Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben.


A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik.

FŐ JELLEMZŐI:

- a leggazdagabb természetes lelőhelye az Omega 3 zsírsavnak
- növényi termék, így koleszterinmentes
- gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
- telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
- proteinben gazdag
-antioxidánsokban gazdag
- magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium.
- évekig tárolható
- felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban.

A Chia mag természetes formájában gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják, illetve lisztérzékenyeknek készült élelmiszerekben felhasználható.
598565_457881694240127_429663152_n.jpg