Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyömbér csökkenti az izomfájdalmat!

Az American Pain Society legfrissebb kutatásának eredményeként arra jöttek rá a tudósok, hogy a nyers vagy hőkezelt gyömbér napi fogyasztásával enyhíthető az izomfájdalom, beleértve a kimerítő edzések után jelentkező izomlázat is.

A gyömbér évszázadok óta része a hagyományos távol-keleti orvoslásnak. A kínai és japán orvosok hányinger és hányás, reggeli rosszullét megszüntetésére, krónikus köhögés, migrénes fejfájás, gyomor- és bélpanaszok esetén használtak gyömbért, valamint egyes reumatikus eredetű fájdalmak és arthrosis gyógyításakor is alkalmazták. A nyugati orvostudomány viszont csak a közelmúltban kezdett el foglalkozni a gyömbér gyógyító hatásaival.

A gyömbér gyulladásgátló- és csökkentő hatása már korábban is ismert volt. A nem szteroidtartalmú gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel szemben az az előnye, hogy mellékhatásoktól mentes, ami nem elhanyagolható szempont, hiszen ezeknek a piruláknak olykor nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek, még akár gyomorvérzést, fekélyt is okozhatnak.

A Georgiai Állami Egyetem (GCSU) legfrissebb kutatása még nyilvánvalóbbá tette a gyömbér gyulladás- és izomfájdalom-csökkentő hatását. Az önkéntesek részvételével zajló megfigyelés során csaknem két héten keresztül vizsgálták a gyömbér izomláz-csökkentő hatását, és végül arra a megállapításra jutottak, hogy akár 25%-kal is csökkenhet az megterhelő edzések után kialakuló izomláz.
576148_478927398802223_1102610796_n.jpg