Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arnold Schwarzenegger has edzési tippjei

A testépítő éveimben olyan testrészeim révén váltam híressé, mint a mell, bicepsz, hát és vádli. Az a testrész azonban, amire a legtöbb figyelmet fordítottam a has volt. Már akkor tisztában voltam azzal, hogy lehetnek nagyobb karjaim, szélesebb vállaim, mélyebb combom, de a hasizmaim fejlettsége és vonalai azok, amik az igazi Herkulesi külsőt kölcsönzik.

Az emberek szeme ösztönösen megragad a középrészen, ha ez a részed fejlett, akkor első pillantásra lenyűgözheted a bírókat és a közönséget!Megfigyeltem, hogy a testépítők többsége nem fordít elegendő figyelmet a hasizmai fejlesztésére. A legtöbben nyomnak heti egy maximum két has edzést, de jó néhányan egyáltalán nem edzik a hasizmaikat. Aztán ahogy eljön a strandszezon, kőkeményen nekiállnak és próbálják menteni, ami menthető. A has edzés azonban nem csupán lenyűgöző külsőt biztosít a strandon vagy a színpadon, de az erős törzs az egyik kulcseleme a sérülések megelőzésének.Ha a hasizmok fejlettségéről van szó az első ember, aki az eszembe jut az Frank Zane. Olyan fejlett középrésszel, egyenes és ferde hasizmokkal, fűrészizmokkal rendelkezett, mintha Michelangelo David szobrának sétáló és lélegző változata lett volna. Frank minden edzését római széken végzett felüléssel kezdte és azzal is fejezte be. Edzéseként 500 ismétlést nyomott le.

Nos, nem akarlak arra rávenni, hogy 500 ismétléseket nyomj edzésenként, de szeretnék rávilágítani arra, hogy ha mély és áramvonalas középrészt akarsz, akkor dolgoznod kell érte! Minimum heti 3 edzésre lesz szükséged és edzésenként nem kevesebb, mint összesen 100 ismétlésre. Ez nem lesz olyan kemény, mint Frank embert próbáló edzései, de jó munkát fog végezni!Ahogy Frank én is nagyon kedvelem a római-széken végzett felülést. Ha a teremben ahol edzel van római-szék, akkor tedd ezt a has edzéseid alapjává! Egy másik kedvencem a harangozás, mely a has felsőbb régióinak megedzésére kínál nagyszerű megoldást.

A húzódzkodó rúdon végzett lábemelés ezzel szemben a hasizmok alsóbb részeit dolgozza meg. Emeld a lábaid olyan magasra, amíg párhuzamosak nem lesznek a padlóval, majd ugyanolyan kontrollált mozdulattal engedd vissza. Végül a ferde hasizmok és a fűrészizmok megdolgoztatására semmi sem jobb, mint egy kis törzsfordítás keresztbe tett partvisnyéllel a válladon.Az alábbi program a hasizmaid minden részét megcélozza, így kiegyensúlyozott fejlődést biztosíthat. Végezd el heti három vagy négy alkalommal és két hónapon belül látni fogod az eredményeket!

Függő lábemelés: 2 sorozat-10 ismétlés
Felülés római széken: 2 sorozat 20 ismétlés
Harangozás: 2 sorozat 20 ismétlés
Törzsforgatás: 1 sorozat 20 ismétlés/mind2 oldalra/
314742_474499339245029_1493936596_n.jpg