Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazi görög csirkesaláta recept

2012.09.23

Hozzávalók:

- 1 teáskanál szárított oregánó (ha nincs friss)
- 1 / 2 teáskanál fokhagyma por vagy rendes foghagyma
- 3 / 4 teáskanál fekete bors, frissen őrölt
- 1 / 2 teáskanál NA mentes só
- olíva olaj
- 50 dkg bőr nélküli, csont nélküli csirkemell, kockázva
- 5 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 csésze sima zsírmentes joghurt
- 2 teáskanál tahini (szezámmag-paszta) - ha nincs, mozsárban széttört szezámmag is jó
- 2 gerezd fokhagyma passzírozva
- 1 fej zöld saláta
- 1 kisebb hámozott, apróra vágott kígyóuborka
- 20 dkg koktélparadicsom, félbevágva
- 6 mag nélküli Kalamata olívabogyó, félbevágva
- 10 dkg fetasajt morzsolva

Előkészítése

1. Az oregánót, fokhagyma port, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót keverjünk össze egy tálba. Forrósítsunk fel egy serpenyőt közepes-magas hőmérsékletre és öntsünk bele pár csepp olívaolajat, majd folyassuk szét benne. Öntsük a csirkét a serpenyőbe és keverjük hozzá a fűszereket. Adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet, kevergetve pirítsuk meg.

2. A megmaradt 2 teáskanál citromlevet keverjük össze egy tálban 1/4 teáskanál sóval, a fennmaradó 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, tahinivel és fokhagymával. Egy másik tálba keverjük össze a salátát, uborkát, paradicsomot és olajbogyót.

3. Porciózzuk a következő képen: egy nagy salátalevélre helyezzük a saláta mixet, erre a csirkét, majd morzsolt fetát. Az egészet öntsük le a joghurtos öntettel.

Jó tudni: 100 g görög csirkesaláta 243 kalóriát tartalmaz.
419286_502538166441146_1411758310_n.jpg