Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsános csirketál

2012.09.23

Hozzávalók:

25 dkg Csirkemellfilé

40 dkg Padlizsán
1 Paprika
2 Paradicsom
1 Vöröshagyma

Kakukkfű
Bazsalikom
Olaj (sütéshez)

Elkészítése:

A zöldségek előkészítésével kezdünk. Megtisztítjuk és meghámozzuk őket. A hagymát, paradicsomot, paprikát karikákra vagy kockákra, a padlizsánt pedig hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk. Az utóbbit kicsit megsózzuk és kb. 30 percig pihentetjük az ízek kedvéért.

Amíg a padlizsán érlelődik, addig nagyon kevés olajon megsütjük a csirkemellet. Ha a hússal kész volnánk, akkor a maradék zsiradékon a padlizsánt csak félig sütjük át.

Előveszünk valami tűzálló tálat (kisebb tepsi is jó), alulra szétterítjük a padlizsánt, rá megy a csirkemell, majd a legtetejére a többi zöldség. Egy kevéske vízzel meglocsoljuk, kakukkfűvel és bazsalikommal érzéssel megfűszerezzük és a sütőben puhára pároljuk.
395329_502837866411176_1915061276_n.jpg