Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párolt tőkehal gyömbéres gombával

2012.09.23

Hozzávalók:

- 45 friss vagy fagyasztott bőr nélküli tőkehal, vagy a tilápia filé

- fél kiskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
- 2 kiskanál repceolaj
- 30 g szárított (vagy friss) shiitake gomba, szára nélkül, félbevágva
- 1 nagy piros paprika, kimagozva és gyűrűkre vágva
- 3 szál zöldhagyma karikákra vágva
- 5ml száraz fehér bor
- 200ml húsleves
- friss gyömbér és zöldhagyma szárak a díszítéshez (nem kötelező)

Elkészítése:

1. Olvasszuk ki a halat, ha fagyasztott. Egy kis tálban keverjük össze a reszelt gyömbért, sót, fekete borsot. Dörzsöljük át ezzel a fűszerrel a halat. Tegyük félre.

2. A serpenyőbe forró olajba dobjuk bele a friss gyömbérszeleteket. Adjuk hozzá a paprikát, gombát és hagymát. Főzzük 5 percig, amíg a gomba megpuhul, alkalmanként megkeverve. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, öntsük hozzá a bort. Tegyük vissza a tűzre és pároljuk el a borból az alkoholt. Adjuk hozzá a húslevest is és forraljuk fel.

3. A zöldségekre tegyük rá a halfiléket. Vegyük a hőmérsékletet takarékra. 4-6 perc alatt pároljuk meg a halat. Tálaljuk a halat és a zöldségeket. Díszítsük gyömbérrel, zöldhagymával.
377745_502539949774301_1774599611_n.jpg