Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott karfiol csirkemellel

2012.09.23

Hozzávalók:

40 dkg Karfiol
40 dkg Csirkemellfilé
1 Evőkanál olíva olaj
1 Vöröshagyma
1 dl Kefir
1 Paprika
1 Paradicsom
1 kávéskanál Pirospaprika

Bors
Őrölt kömény


Elkészítése:

A karfiolt előkészítjük. Megmossuk és szétszedjük apró kis darabokra, rózsáira szedjük. Ha ezzel végeztünk, akkor félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Csirkemellet is elintézzük. Csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk, amelyik nekünk szimpatikusabb. A hagymával, paprikával és paradicsommal is tegyük ugyanezt.

És akkor most kezdődik a móka. A hagymának a felét üvegesre pároljuk,az olíva társaságában. (A másik fele később kell.) Ezután hozzáadjuk a csirkemellet. Néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Megfűszerezzük borssal, pirospaprikával, köménnyel és természetesen megsózzuk. Ha a hús puha lett, akkor beletesszük a hagyma másik részét, paradicsomot, paprikát. Összefőzzük és kicsit állni hagyjuk.

Fogunk egy tepsit vagy valami hőálló edényt és olaj spray-vel befújjuk.Legalulra megy a karfiol fele, majd rá a csirkemell és végül megint a karfiol. A tetejére kefirt kenünk és bevágjuk a sütőbe közepesre állítva.

377850_502840193077610_1098531260_n.jpg