Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütőtökös csirkemell

2012.09.23

Hozzávalók:

25 dkg Csirkemellfilé

30 dkg Sütőtök
1 evőkanál Rizsliszt
1 db Vöröshagyma
4 evőkanál Olaj
1 Babérlevél
Kevés Kakukkfű
Kevés Gyömbér

Bors
1 dl Csontlé
Fél Citrom leve

Elkészítése:

A tök belsejét és a csirkemellet kockákra vágjuk. A gyömbért összekeverjük a liszttel, majd megszórjuk ezzel a tököt és ismét jó alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová eljussanak az ízek.

Amíg a tököt érleljük, addig a csirkehúst olajban gyorsan átsütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Ezután a helyére beledobjuk a kis kockákra vágott hagymát és a tököt, körülbelül 10 percig pároljuk így egybe. Ha úgy látjuk, akkor tegyünk alá egy kis olajat.

Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezzük. Ezután adjuk hozzá a húst és öntsük fel a csontlével. Tegyünk rá egy fedőt, és pároljuk még egy kicsit tovább. Ha kész, akkor citromlével ízesíthetjük, sőt kóstoljátok meg tejföllel is.
564335_502835023078127_1218685853_n.jpg