Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tőkehel paradicsommártásban

2012.09.23

Hozzávalók:

1 db Vöröshagyma

1 gerezd Fokhagyma
1/2 kg tőkehalfilé
1 evőkanál olaj
3 db paradicsom
1 paradicsomkonzerv
1 babérlevél
1 citromszelet
bazsalikom

bors

Elkészítése:

Előveszünk egy lábast, amibe 1 liter vizet öntünk. Beleteszünk babérlevelet, borsot (5 szem) és citromszeletet és felforraljuk az ízesített vizet. Ha már forr, akkor beletesszük a tőkehalat és körülbelül 10 percig főzzük. Elvileg ennyi idő alatt puha lesz. 10 perc eltelte után kiszedjük a halat és kisebb darabokra szedjük szét.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ahogy megpirult, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, paradicsomot és a paradicsompürét. Bazsalikommal fűszerezzük, majd fedőt teszünk rá és ismét 10 percig pároljuk.

A halat óvatosan hozzákeverjük, átforgatjuk. A fedőt levesszük és alacsony fokozaton még 5 percig pároljuk. Közben sóval és borssal még fűszerezhetjük. Grillezett cukkinit ajánlok mellé.
309213_502833943078235_103577217_n.jpg