Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tömegelős zabpelyhes keksz csokis proteinnel

2012.09.23

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

6 dkg barna cukor ( vagy ennek megfelelő édesítőszer, méz)
1 tojás
15 dkg zabpehely, rozspehely
10 dkg rizsliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1-2 kanál csokis protein

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit (vagy sütőpapir).

Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a rizslisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj. A proteint a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.

A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, vagy édesítővel, majd hozzádolgozom a tojást.

Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.

A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Kb. 30 tallér lesz belőle.
393344_502523673109262_141783906_n.jpg