Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zabpelyhes túrós-almás (diétás) recept

2012.09.23

Hozzávalók:

1 kisebb alma, vagy 1 fél nagy alma
1/2 kiló zsírszegény túró
7-9 evőkanál natúr zabpehely
édesítőszer (15-22 db)
3-4 tojásfehérje
1 sütőpor
kevéske mazsola
reszelt citromhéj
kevéske citromlé vagy citromaroma
jó sok kapor
fahéj
olaj
zsemlemorzsa
pár szem dió

Elkészítés:

1.: Kisebb sütőformát vékonyan megspriccelünk olajszóróval, kevéske zsemlemorzsával meghintjük.
Az alma felét rárakjuk vékony félkör cikkekre vágva. Pici fahéjjal megszórjuk.

2.: Az édesítőszer tablettákat 1-2 kanál 100 fokos vízben hirtelen feloldjuk, hozzáadjuk a túrót, mazsolát, kaprot, reszelt citromhéjat, citromaromát vagy citromlevet. Zabpelyhet elkeverjük a sütőporral és gyorsan könnyű mozdulatokkal összekeverjük a túrós masszával.
Óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert tojásfehérjét.

3. A zabpelyhes-túrós masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük. Majd gyorsan rárakjuk a cikkekre vágott alma másik felét, rá csipetnyi fahéj, és néhány szem diódarabka. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb 20 percig sütjük.
556450_502526599775636_471214513_n.jpg